Välkommen

Här i Tofvehult vill vi inspirera till ett liv i harmoni och balans med naturen, ett liv fyllt med glädje, skönhet och kreativitet.

Denna unika upplevelse finns att upptäcka mellan de två sjöarna Toven och Ålsjön i de sagoinspirerande skogarna i Småland, Sverige.

Kom och stanna här hos oss, dela din tröskel med räv, rådjur, hjortar, älg och många olika arter av fåglar i en av våra fyra idylliska stugor uppe på berget med utsikt över sjöarna eller välj den rymliga lägenheten i den historiska huvudbyggnaden med sina 90 centimeter tjocka väggar.

Låt oss guida dig på stärkande promenader i de omkringliggande skogarna, tysta retreater och inspirerande seminarier, workshops eller välj en närvarande upplevelse, allt arrangerat utifrån dina behov här och nu i ditt liv. Retreats »

Eller så kan ni komma och er sommarsemester här hos oss i vår fantastiska miljö, med sjöar och skogar som bara väntar på att bli upptäckta av äventyrslystna barn och vuxna. Ni kan vandra, njuta härliga bad i sjöarna, paddla kanot i solnedgången och njuta av en tidig fisketur i ekan medan morgondimman sakta skingras. Barn älskar att hoppa i vår studsmatta, vi kallar dem ”popcorn” och det finns inget som säger att vuxna inte får prova!

Vi försöker leva hållbart, gynna de lokala leverantörerna, använda oss av ekologiska och FairTrade-märkta produkter. Under våra retreater och utbildningar så kommer ni att få njuta av vegetarisk hemlagad mat.

Vi ser fram emot att få ta hand om er!

 

 

 

 

Om oss

Möt skaparna av AWAY OF LIFE; Tofvehult.

Efter arton framgångsrika år som ägare av detta välkända smultronställe i södra Sverige, väljer nu Lena och Peter Göransson att gå vidare med verksamheten i en annan riktning och mot nya utmaningar.

Korinne May, Lenas bästa vän sedan de båda var i tjugoårsåldern, har valt att ansluta sig och vara med vid omskapandet av den prisvinnande Kaféverksamheten i Tofvehult mot en verksamhet som riktar in sig på att inspirera och skapa medvetenhet i livet, om livet.

För mer personligt, fortsätt till höger.

 

Korinne May - Spirituell Nomad

 

Korinne May, Lenas bästa vän sedan de båda var i tjugoårsåldern, har valt att ansluta sig och vara med vid omskapandet av den prisvinnande Kaféverksamheten i Tofvehult mot en verksamhet som riktar in sig på att inspirera och skapa medvetenhet i livet, om livet.

För mer personligt, fortsätt till höger.

Korinne May startade sitt sökande efter sanningen om livet under år 2000, efter att hon tagit det svåra beslutet att avsluta sitt 24 år långa förhållande med pappan till deras gemensamma son.  Under samma period avslutade hon också sin 10 år långa, framgångsrika karriär som filmproducent.

En utmanande, inspirerande och oförutsägbar resa tog sin början, som tog henne på en nomadisk stig, fram och tillbaka mellan Miami, Amsterdam, Costa Rica, Italien, Sverige och vidare. Sedan dess, så har alla yttre resor och upplevelser lett till djupare insikter även på ett inre plan, med ett ständigt fokus på den nivå av medvetenhet hon söker.

Det ständigt pågående sökandet efter större insikter har inspirerat henne till att dela med sig av en av hennes upptäckter; INNER WORLD GUARDIANSHIP. Hon håller för tillfället på att skriva en manual, byggd på personliga erfarenheter, om hur man blir sin egen kartläsare och väktare av sin egen inre, osynliga värld. Hennes egen personliga förändring, transformation, som har skett först efter att hon ägnat tid åt att städa upp och ta hand om denna osynliga, inre verklighet, är i sig ett bevis på hur detta arbete i det inre, avspeglar sig i hur vi uppfattar vår yttre verklighet. Det visar också på hur viktigt det är att vi blir medvetna om det ansvar vi bär gentemot oss själva att göra detta arbete och bli kraftfulla skapare i våra egna liv och skapare av vår egen livshistoria.

Tiodagars meditationer på olika VIPASSANA centrum runtom i världen, samt en ett år lång vistelse i ensamhet, då Korinne bodde isolerad med sin hund Super i Drake Bay, Costa Rica, blev ytterligare tillfällen att studera ”jaget”. Mötet med rädslor, gamla trauman och oväntade utmaningar, resulterade i en omätbar mängd viktiga insikter, upptäckter och läkande och är ännu en inspirerande källa med erfarenheter som Korinne vill dela med sig av i vårt center, ”A Way of Life- Tofvehult”, som Korinne har skapat tillsammans med Lena Göransson och hennes man Peter under 2016.

Lena och Korinne möttes på Lanzarote, under deras karriär som modeller, och skapade direkt  en stark samhörighet och blev bästa vänner för livet. Genom åren har både Korinne och Lena lyckats med konststycket att balansera sina modellkarriärer, moderskap och ett antal företag, var och en på sitt unika sätt, samtidigt som de levt långt ifrån varandra. Det är under den senaste tiden som deras individuella önskan, om att dela med sig av sina erfarenheter och förhållningssätt till livet, tagit form.  ”A Way of life” har blivit en gemensam målsättning, där de vill inspirera till medvetenhet på olika nivåer i livet. De jobbar för tillfället med att tillsammans skriva på en serie böcker, vars innehåll beskriver deras fantasieggande livsresor, samt med att driva verksamheten i Sverige med målsättningen att växa och bli en internationell mötesplats för individer som söker ett balanserat, lugnt och glädjefullt liv.

 

 

 

Lena Lindberg Göransson- sökare efter skönhet och balans i livet

 

 

 

När jag var 5 år gammal satt jag på en stubbe i skogen bakom min farmor och farfars sommarstuga och något talade till mig, genom mig. Jag blev då medveten om en urgammal och tidlös visdom. Den vibrerade inuti mig och förändrade mig för alltid…

Min livsresa har tagit mig på spännande äventyr, jag har mött många inspirerande, nyfikna resenärer på min väg när jag sökt ta reda på mer om livets mysterier och jag har funnit att livet är en härlig upplevelse.

Jag mötte min själsfrände, mannen som är far till mina barn, när jag var 17 år. Det tog honom ett år att förstå att han var menad för mig och att jag var menad för honom, men sedan dess har vi delat våra liv och nu är vi föräldrar till tre fantastiska ungdomar, Evelina, William och Simone.

Jag mötte Korinne på Lanzarote, när jag var där och jobbade som Internationell fotomodell, något jag arbetade som i 12 år. Det fanns en ögonblicklig igenkänning mellan oss, jag bara visste att vi skulle komma att finnas i varandras liv, att det fanns en mening i att vi möttes. Även om livet har lett oss skilda vägar, så har vi hållit kontakten och nu ska vi ge oss ut på nya äventyr, denna gång tillsammans.

Jag tror på att se möjligheterna i livet, på att se det vackra som existerar i allt omkring oss. För mig är naturen min religion, jag talar med träden och vibrerar med Moder Jord. Jag tror starkt på naturens förmåga att läka våra stressade själar (och kroppar), jag tror att vi behöver återskapa kontakten med de enkla, vardagliga njutningarna som finns omkring oss för att hitta balansen…

Enkla saker som att äta god och nyttig mat, tillsammans, sitta ner med en bra bok och en kopp te, stanna upp och dofta på blommorna i trädgården, räkna hur många nyanser av grönt du kan uppfatta på din promenad i skogen. Jag tror på att samtala med mjuka röster och på att vi bryr oss om varandra, på att vi försöker se det bästa hos en annan person och på att förlåta, förlåta oss själva och förlåta varandra…

Jag tror på att allt vi behöver är kärlek, villkorslös kärlek som inte begär något tillbaka, bara glädjen i att kunna ge den för att göra världen till en bättre plats… för oss alla…

Jo, förresten, förutom mitt jobb som internationell fotomodell där jag reste jorden runt, så har jag också drivit min egen verksamhet ”Tofvehult Kafé, Konferens & Boende” i 18 år. Jag har vunnit priser i entreprenörskap, fått ett stort antal artiklar skrivna om mig/oss och våra framgångar, startat ett bokförlag med min man Peter och två vänner, gett ut sex olika titlar, vunnit internationella bokpriser för några av dem, hållit föreläsningar om hur det är att vara kvinna och företagare, pratat om hur det kan vara att driva verksamhet på landsbygden.

Jag har varit med i ett antal affärsnätverk, suttit i några olika styrelser, startat en friskola för barn mellan 3-12 år med utomhuspedagogik, ett ”växthus för lärande”.

Sist, men inte minst, så har jag också läst och studerat hela mitt liv, läst böcker, (jag älskar böcker!), gått en mängd kurser, i allt från marknadsföring och bokföring till språk, yoga och qigong, dreja, skrivarkurser, läsecirklar, matlagning och mycket, mycket mer…

Mina senaste studier var i School of Graceful  Living, skapade av Agneta Nyholm Winqvist, och deras båda utbildningar ” Design for Graceful Living” och ”Leadership for Graceful Living”. Läs gärna mer på www.gracefulliving.se. Genom detta så har jag fått vänner för livet, visdomar och insikter, och dessutom kunskapen om hur man designar och lever ett ”gracefullt” liv som jag kommer att använda mig av på mitt eget sätt… vårt sätt… ”our way”… ”A way of life- Tofvehult”…

 

 

 

Peter Göransson - Nyfiken sökare

 

Livet är en besynnerlig resa fylld av spännande ögonblick, besvärliga motgångar, kluriga utmaningar och fantastiska möten med härliga människor. Detta är bara några av de saker som gör livet så intressant! Jag befinner mig i det som vi kallar ”mitt i livet” och det tycker jag känns riktigt bra. När jag tittar tillbaks på den första delen (50+år) av mitt liv så kan jag konstatera att det är tre egenskaper som format det; nyfikenhet, kreativitet och mina sociala förmågor.

Min nyfikenhet har fått mig att göra ett flertal spännande yrkesval och med det en hel del erfarenheter. Jag har jobbat med sälj, marknadsföring, kapitalplacering men också som föreläsare, moderator, coach och lite annat. Ganska olika branscher som alla har en sak gemensamt och som är det jag gillar mest av allt- möten med människor. Det har blivit många möten med människor, där varje möte är helt unikt och fyllt med överraskningar. Vi har så mycket att lära av varandra, t.o.m. när det känns besvärligt så finns det en lärdom att ta till sig eller för att citera Kay Pollack;” I varje möte med en annan människa finns en möjlighet för mig att få reda på något om mig själv.” Lika obekvämt som det är klokt!

Det är väl den nyfikenheten på vad vi kan lära om oss själva och om andra (i den ordningen) som ledde mig in på coachbanan och som gjorde att så småningom certifierade mig. Coaching är en metodik som jag använder för mig själv i vardagen, för att hjälpa andra att hjälpa sig själva och som ett enkelt verktyg i vardagliga utvecklingsutmaningar. Men det är inte alltid lätt bara för att det är enkelt…

Min livspartner Lena är min främsta ”sparringpartner”, min coach, i frågor kring livets besynnerligheter. Det kan vara lika utmanande som utvecklande! Våra tre ”vuxna barn” Evelina, William och Simone är det som jag är stoltast över i mitt liv. De är tre starka, kloka, vänliga och insiktsfulla individer som kommer att göra mycket gott för världen, alla på sitt alldeles egna sätt.

Jo, jag måste ju berätta att jag föreläst under nästan 10 år. I mitt företag Arbetslivsglädje delar jag med mig av mina och andras tankar kring det ”personliga varumärket”, arbetsglädjen och värdskapet. Men det brukar bli en del annat också, eftersom det är deltagarnas engagemang och energin i rummet som till viss del styr innehållet. Ett resultat av att min fru Lena brukade säga till mig att; ”Det är viktigare att ni har kul och att energin är bra, än att allt blir perfekt” – så klokt!

Min nyfikenhet på såväl med människor liksom skillnaden i kulturer har lockat till resor och många magiska möten. Det finns ett flertal länder som gjort starka intryck på mig men starkast av dem alla, är de som jag fick i Japan. Har du också befunnit dig på en plats där du känner att du hör hemma. Nästan som om du levt ett liv där under en annan tidsperiod. Japan är ett sådant land för mig, ett land där historia, kultur, mat och mystik fick mig att känna mig extra närvarande.

Kanske är den känslan en av de främsta anledningarna, tillsammans med nyfikenheten, till att jag under hösten 2015 valde att delta under en grundutbildning i Vipassana (www.dhamma.org/sv/). Vipassana  är en av världens äldsta meditationstekniker och betyder ”att se något som det är”. Att se saker som de är, är en stor utmaning, men jag tror att det finns ett väldigt viktigt budskap i det där att inte krångla till saker, vilket vi ofta gör. Genom meditationen, även om det handlar om en kortare sittning på fem minuter, hittar jag lugnet och blir mer närvarande.

Jag är inte bara 50+, jag är också man och i det ligger det en hel del utmaningar och det händer att vi ”starka män” känner oss otillräckliga, men vi döljer det så bra. Tufft att erkänna och att samtala kring, men så är det. Det är bara ett av de områden där jag är övertygad om att vi behöver hitta fler kanaler för att kunna samtala och ventilera. Ett annat område är arbetsglädje och motivation på arbetsplatser, där det på många ställen finns mycket att jobba med. Jag hoppas att jag på ett eller annat sätt ska kunna bidra!

 

Historia

Det var en gång…

Här i Tofvehult har historien satt sina spår. En del är tydliga och andra kan vi bara ana. Redan på 1600-talet fanns det såväl sågverk som kanongjuteri på platsen och på 1700-talet byggde man här två masugnar som under 127 år producerade tackjärn. Det vi kan se idag är bara några rester från kolladan och groparna där masugnarna stått. Ett betydligt synligare spår av histiorian är det stora gula huset med de långa balkongerna. Det är huvudbyggnaden i Tofvehult, som baron Carl Adam Raab byggde i mitten av 1800-talet av materialet från de ovan nämnda masugnarna. Huset, som skulle tjänstgöra som garveri, fick namnet ”Tofvehults nya fabrik”. Det var för övrigt Carl Adam Raab som lät bygga Helgerums slott, på andra sidan sjön. I början av 1900-talet fick garveriet en helt ny funktion, då vattenkraftstationen alldeles intill stod klar. Tofvehult blev hem åt fyra kraftverksanställda och deras familjer. En av dessa var Lenas gammelmorfar Wille och senare föddes Lenas farmor Britta i ett av rummen på husets övervåning. 1997 köpte Lena & Peter huset för att flytta från västkust till östkust och 1999 öppnade de Tofvehults Kafé. Med det startar en helt annan historia…

Inspiration med mera...

IMG_3680

Titta gärna in på några av de inspirationskällor som vi kommit I kontakt med.

BÖCKER  – Dan Millman-Way of the Peaceful Warrior, Antoine de Saint-Exupery-Little Prince, Miguel Ruiz-Four Agreements, Mark Nepo- The book of Awakening, Elisabeth Gilbert-Big Magic & The Signature of all Things , Marshall Rosenberg- Non violent communication, Brandon Bays-The Journey, Eckhart Tolle-A new Earth, Mary Magdalene line Trilogy by Kathleen McGowan,

KLOKA ”GUBBAR & GUMMOR” – Osho , Eckhart Tolle, Buddha, Jeff Foster, Oprah,

NÅGRA ANDRA – (To check out on FACEBOOK) Alain de Botton, Prince Ea, Elisabeth Gilbert, Jeff foster

HEMSIDOR – School of Graceful Living  http://www.gracefulliving.se , Vipassana Meditation http://www.dhamma.org

FILMER – Karate Kid, Pay it forward – Director Mimi Leder, Peaceful warrior -Director Victor Salva, Inside Out-Director Pete Doctor, Iam – Director Tom Shadyac, Forrest Gump-Director Robert Zemeckis, Antz

 

Retreats

Här hos oss har vi principerna i ”Graceful Living” som ledstjärna och försöker följa dessa enkla, men inte alltid lätta, principer i vårt vardagliga liv.

Våra retreater är skapta så att du ska få chansen att bekanta dig med dessa principer. Vi vill ge dig möjligheten återskapa balans i ditt liv, alltifrån den minsta detalj till de stora universella förändringarna.

Vi delar gärna med oss av våra tankar och försöker vara föredömen genom vårt sätt att leva – ”lead by example”. Genom vårt jordnära förhållningssätt vill vi dela med oss av medveten närvaro i vardagen och förhoppningsvis kan det inspirera dig till att ta med dig ”frön” hem, plantera och låta dem växa i din egen hemmiljö.

Våra retreater finns i flera nivåer, allt ifrån den allra enklaste med inspiration och återhämtning som fokus, till de som går riktigt på djupet och löper över flera tillfällen.

Titta i vår kalendar för att se när den retreat som tilltalar mest, är tillgängligt.

 

 

 

Hos oss - vår värdegrund

Vi strävar efter att visa varandra och naturen Omtanke.

Vi pratar med ”små bokstäver” och använder våra kärleksfulla röster.

Vi lyssnar på varandra.

Vi visar varandra respekt och vi är ärliga och är uppriktiga.

Vi undviker att skvallra om andra och att tala negativt om oss själva.

Vi älskar naturen och djuren och gör vårt bästa för att ta hand om dem.

Vi försöker att leva så hållbart vi kan, vi odlar egna grönsaker, frukt och bär, gynnar lokalt odlat och följer säsongerna efter bästa förmåga.

Vi köper och serverar ekologiskt och Fairtrade när så är möjligt och använder miljömärkta produkter i mesta möjliga mån.

Vi är återhållsamma med vårt vatten och använder så lite som är möjligt.

Vi återanvänder så mycket vi kan och sopsorterar glas, metall, papper plast med er hjälp.

Vi strävar att lämna alla platser lite bättre än vi fann dem och därför städar vi upp efter oss själva.

Vi skräpar inte ner i naturen och respekterar Allemans rätten.

Vi har inte skor på oss inomhus, vi tycker att våra fötter och tår behöver släppas fria när de kan.

Och … framförallt tror vi på att om man har roligt, så är det lättare att göra ”rätt”!

 

 

 

 

 

 

 

 

Är detta för mig?

Stämmer några av följande frågeställningar in på dig?

Hur kan jag öka kvalitén i mitt liv?

Hur kan jag slappna av och sluta oroa mig?

Hur kan jag lära mig känna igen vanor som hindrar mig i min utveckling mot ett bättre liv?

Hur kan jag avgifta mig från mitt uppkopplade liv?

Hur kan jag släppa taget om mitt förflutna och hindra det från att påverka nuet och min framtid?

Hur kan jag välja att sätta mig själv främst utan att känna mig självisk?

Hur kan jag bli den bästa versionen av mig själv?

Hur kan jag lära känna och förstå mer av mig själv?

Hur kan jag bli mer medkännande mot mig själv och andra?

Hur kan jag förbättra min fysiska, känslomässiga, andliga och sociala hälsa?

Om de gör det, så kanske A WAY OF LIFE, Tofvehult, är en plats där du kan börja söka svaren…

 

 

 

 

 

 

Vila och Reflektion

Återhämtning

Vår enklaste retreat, när det kommer till innehållet, är denna som handlar om tid för vila och reflektion. Under denna retreat så är det du som själv bestämmer över hur du vill fylla dina dagar, så att du kan skapa den upplevelse du känner att du behöver just nu och bara göra så mycket eller lite som du känner för.

Vi rekommenderar att du stänger av telefonen och ger dig själv chansen till en ”digital detox”* under vistelsen här hos oss. Vi har valt att låta våra allmänna utrymmen vara mobil och datorfria.

Ta chansen att koppla av på en av våra rogivande skogspromenader.

Utöva yoga eller meditation för dig själv när lusten faller på, i vårt yoga och meditationsrum. Varför inte prova på att göra det utomhus, kanske vid vattnet eller omgiven av skyddande vassruggar på de släta berghällarna slipade släta av inlandsisen, där man kan känna den lugnande effekten av jordens helande energi.

Låt vattnets ständigt skiftande reflektioner ge eko inåt och hjälpa dig att släppa vardagens bekymmer och spänningar.

Varför inte ta chansen att boka in dig på ett enskilt och närvarande samtal, med Lena, Peter eller Korinne?

Njut av vår smakfullt anrättade, hemlagade mat med fokus på ekologiskt, lokalt och säsongsanpassat. Vi vill att måltiden ska vara en vacker och njutbar upplevelse.

Kom till ro i ett av våra vackra boenden, kärleksfullt inredda för att varsamt hålla om dig. Känn hur hela platsen andas omtänksamhet in i minsta detalj och låt magin i de omgivande skogarna beröra dig.

Hur du än väljer, så kommer du att åka hem med en känsla av förnyad inspiration!

 

Innehåll

Fredag:

Incheckning kl.17

Te och frukt vid ankomsten

En kort guidning i omgivningarna

Lättare kvällsmåltid med soppa, sallad och bröd

Lördag:

Frukostbuffé

Generös lunchbuffé

Lördag:

Frukostbuffé

Generös lunchbuffé

 

Genomgående finns kaffe, te, juice, vatten och frukt att tillgå

Om vi får veta i förväg, så kan vi tillmötesgå de flesta önskemålen vad det gäller kosten, som gluten, laktos och allergier

 

Extra tillval

Närvarande, enskilda samtal

Enkelrum mot extra kostnad

 

 

Contact us to learn more »

En mindfulness upplevelse

 

Återhämtning och upptäcka

Den andra varianten av våra retreater bygger på mindfulness, att vara närvarande, här och i nuet. I kombination med inspirerande workshops, föreläsningar och meditation, så skapas tillfällen till kvardröjande förändring på flera plan.

Medveten närvaro kan beskrivas som att lägga märke till ögonblicket med öppet sinne, nyfikenhet och en vilja att vara i nuet. Medveten närvaro är en kraftfull metod när det kommer till att motverka alla former av stress. Närvaron bjuder oss att stanna upp, andas, känna in och återskapa kontakten med vår inre upplevelse och är en av vägarna att gå för att nå större medvetenhet.

När du befinner dig i de trygga omgivningarna, de kärleksfullt inredda stugorna och rummen i huvudbyggnaden, var då medveten om att allt är gjort med just omsorgen om ditt välmående i åtanke.

Tillåt dig att njuta av tystnaden. Under dagarna här så låter vi mobil och Wi-Fi vila, vilket ger möjlighet till att vara fullt uppmärksam på här och nu, och en av våra lugna, meditativa promenader i skogen ger möjlighet till fullständig närvaro i både kropp och själ.

En daglig, mjuk yoga och meditationsrutin kompletterar de workshops, seminarier och ”circle sharings” som är planerade för din retreat, för att ge en balanserad inre och yttre upplevelse. Vi kommer att göra yoga och meditationen inomhus i vår vackra huvudbyggnad, men om vädret tillåter så kanske vi ger oss ut och provar på att göra det utomhus. Kanske vid vattnet eller omgivna av skyddande vassruggar på de släta berghällarna slipade av inlandsisen, där man kan känna den lugnande effekten av jordens helande energi…

Låt vattnets ständigt skiftande reflektioner ge eko inåt och hjälpa dig att släppa vardagens bekymmer och spänningar.

Varför inte ta chansen att boka in dig på ett enskilt, närvarande samtal med Peter, Lena eller Korinne?

Njut av vår smakfullt anrättade, hemlagade mat med fokus på det ekologiska, lokala och efter säsong. Vi vill att måltiden ska vara en vacker och skön upplevelse.

Kom till ro i ett av våra vackra boenden, inredda för att varsamt hålla om dig. Känn hur hela platsen andas omtänksamhet in i minsta detalj och låt magin i de omgivande skogarna beröra dig.

Hur du än väljer, så kommer du att åka hem med en känsla av förnyad inspiration!

 

Retreaten innehåller

*Välkomst the/ kaffe och frukt på fredagen

*Lätt middag med soppa, sallad och bröd båda dagarna

*Buffetfrukost båda dagarna

*Generös lunchbuffé båda dagarna

*Genomgående finns kaffe, te, vatten och frukt att tillgå

 

*Meditation och mjuk yoga i medveten närvaro

*Workshops med fokus på medveten närvaro

*Föreläsning om hur man kan leva ett medvetet och närvarande liv med vår värd Lena Göransson

*”Circle sharing”- för att ge inspiration genom att dela med oss av våra upplevelser

*Om vi får veta i förväg, så kan vi tillmötesgå de flesta önskemålen vad det gäller kosten, som gluten, laktos och allergier

 

Extra tillval

*Närvarande och enskilda samtal

*Enkelrum mot en extra kostnad

 

Hör gärna av er om ni är nyfikna på att få veta mer. »

Medvetenhets och Intention Retreat

 

Återhämtning, upptäcka och återställa

Den tredje varianten av våra retreater är Awareness- and Intention serien där vi utforskar en djupare inre medvetenhet genom en serie av guidade veckoslutsretreater baserade på det koncept om din inre värld ”Inner World Guardianship” som Korinne May tagit fram. Dessa retreater hålls enbart på engelska eller holländska.

Om du väljer att försöka leva mer medvetet så får du här hjälp att kartlägga din egen inre värld. Ge dig ut på en upptäcksresa i ditt inre universum, en guidad resa för att återta ditt personliga ansvar och återhämta, upptäcka och återställa ditt allra innersta väsen.

Utöver innehållet i våra andra retreater, med fokus på inre och yttre balans, så har du i denna retreat fullt fokus på arbetet vad det gäller medvetenhet och ”Inner World Guardianship” i de workshops, föreläsningar och Sharing Circles som ingår.

Känn dig varmt hållen i våra bekväma stugor och rum, känn hur vår varsamma omtanke för ditt fysiska, känslomässiga och andliga välmående genomsyrar Tofvehult och dess magiska omgivningar.

Den mobil och Wi-Fi fria tiden ger dig möjlighet till fullt fokus på din egen person och våra lugna meditativa skogspromenader är utformade för att inspirera till inre medvetenhet.

 

Vår dagliga mjuka yoga fungerar som ett komplement till workshops, föreläsningar och Sharing Circles och det är en härlig känsla att känna sig omfamnad av de tjocka väggarna i den 150 år gamla huvudbyggnaden.

Meditationer inspirerade av naturen kommer att varsamt hjälpa dig att lysa ditt ljus in i de mörkaste vrårna i din inre värld.

Innanför vassruggarna på stranden ligger de släta berghällarna som skapades av inlandsisen. Här kan du känna kraften av Moder Jord och våra eldcirklar och andra naturinspirerade cermonier är skapta för att hjälpa dig att modigt våga utforska det okända området av det egna Jaget.

Under hela retreaten njuter du av vår smakfulla och nyttiga hemlagade vegetariska mat med fokus på ekologiskt, närodlat och säsongsanpassat, där varje måltid ska vara både vacker och njutbar.

Återvänd hem efter denna värdefulla tid med fokus på återhämtning, nya upptäckter och självinsikter med en ökad medvetenhet och större självkännedom.

 

Retreatens innehåll

*Välkomst te, kaffe och frukt på fredag

*Lättare middag med soppa, sallad och bröd båda kvällarna

*Frukostbuffet både lördag och söndag

*Generös lunch båda dagarna

*Genomgående så finns det te, kaffe, vatten och frukt att tillgå

* Om vi får veta i förväg, så kan vi tillmötesgå de flest önskemålen vad det gäller kosten, som gluten, laktos och allergier

 

*Mjuk yoga

*Meditationer inspirerade av naturen

*”Ritual Awareness Meditations”

*Workshops för att inspirera till självinsikt

*Föreläsning av Korinne May om ”the Inner World Guardianship principles”

*Circle sharing för att dela med sig av och inspirera varandra med personliga upplevelser

 

Extra tillval

Enkelrum mot en extra kostnad

Ett närvarande samtal med Lena Göransson som fördjupar din förståelse för vad som är viktigast i ditt liv och hur du uppnår det. Se personlig biografi.

Ett coachande samtal med Peter Göransson med syftet att identifiera och nå dina mål samt inspirera dig att ta ”nästa steg” i din personliga utveckling. Se personlig biografi.

 

En ”one-on-one” med Korinne May för att väcka och inspirera ditt modiga jag till att våga utforska nya världar, både inre och yttre och för fördjupning i ”Inner World Guardianship work”. Se personlig biografi. Obs! Endast engelska och holländska.

Hör gärna av er om ni är nyfikna på att få veta mer. »

Mer spännande på gång…

 

Vi är självklart nyfikna på vad ni vill ha mer av. Därför kommer era tankar och återkoppling att påverka innehållet i våra framtida retreater.

Reseretreat

Costa Rica, Italien, Spanien….

Självklart drömmer vi om att resa tillsammans med er för att upptäcka och utvecklas tillsammans i andra kulturer och miljöer. Vi återkommer längre fram…

Möten

A Way of Life – Tofvehult erbjuder en unik miljö för en mängd olika möten.

Huvudbyggnaden, som ligger vackert inbäddad mellan två insjöar omgärdad av höga tallar, erbjuder en fridfull och oväntad oas, långt ifrån de vardagliga utmaningarna och de krav som våra liv ställer på oss.

Från mars till november finns här dessutom tre mindre stugor (länk), vår stora familjestuga (länk), och i huvudbyggnaden vår stora och rymliga lägenhet med 2 sovrum och en härlig balkong med sjöutsikt, tillgängliga för semesteruthyrning. Undantaget är de datum då Tofvehult är reserverat för retreater. kontakta oss »

Ni kan enkelt boka er semestervistelse genom Kolla in oss på booking.com


 

Det finns också möjlighet att boka konferenser, möten och andra typer av sammankomster med eller utan övernattningsalternativ eller mat (mer info om mat finner ni på en annan flik) och vi erbjuder också ett antal pågående aktiviteter.

Se under fliken Just nu

 

Konferens

Vårt konferensrum är idealiskt för upp till 20 personer. Vi kan ordna paketlösningar där nattlogi och frukost ingår, i något av våra olika boenden. Vi kan även ordna middag och har fullständiga rättigheter om någon önskar något gott att dricka. Förmiddagsfika, lunch, eftermiddagsfika, frukt och lite snacks samt citronvatten ingår i er bokning.

Vi tar bara emot ett sällskap åt gången, för att ni skall uppleva lugn och ro samt få all vår uppmärksamhet. Vi erbjuder möjligheten att sitta vid ett långbord tillsammans eller att dela upp er och sitta i mindre grupper.  Ni kan även få sitta på golvet i cirkel om ni så önskar…

Ni kan även sprida ut er och använda hela bottenvåningen, inklusive matrummen och om vädret tillåter så finns hela vår vackra trädgård att tillgå.

Om du/ ni har några egna tankar och idéer, så var inte rädd för att fråga, så ska vi se om vi kan tillmötesgå dem.

Vi använder lokalproducerat, i säsong, Fair-traide och ekologiskt odlat i så stor utsträckning som möjligt och vid förfrågan kan vi även erbjuda vegetariskt, vegan, gluten- och laktosfritt. Hör av er till Lena om ni har några speciella önskemål. kontakta oss

 

Kreativt Konsult Team

Vi erbjuder konsultationer baserade på principerna i ”Graceful Living”, och decennier av kreativt skapande av Lena och Korinne.

Om du är på gång att starta ditt eget företag och behöver inspiration och handfasta råd, eller om du fastnat i dina försök att skapa ett trivsamt och ombonat hem åt dig själv och din familj, så kan Lena Göransson, certifierad i ”school of Graceful Living” och prisvinnande entreprenör.

Omvandlings-, återanvändnings- och stämningsmagikern Korinne May, hjälpa dig med att skapa din egen personliga stil och känsla.

Var snäll och kontakta oss  för mer info och pris vaddet gäller ditt/ert speciella project.

Föreläsningar och Workshops

 

Arbetslivsglädje med Peter Göransson erbjuder föreläsningar för grupper och företag inom ”ditt personliga varumärke”, arbetsglädje, livsglädje och ett gott värdskap. Peter erbjuder också workshops inom samma teman och han leder även retreater och cirklar för män där de får chansen att dela med sig av sina erfarenheter.

För mer information och pris  hör av dig.

Bollplanks Team

Använd dig av den dynamiska trion Peter, Lena och Korinne, för att ”studsa” dina idéer mot. Det kan gälla ett nytt projekt, livsdrömmar eller din verksamhet idag. Ibland kan det vara skönt att få ett ”utifrånperspektiv”.

Alla tre tillsammans blir ett kraftfullt bollplank, en erfarenhetskälla att använda sig av när det behövs andra ögon som kan erbjuda hjälp med att se på en verksamhet, grupp eller företag ur så många olika perspektiv som möjligt. Det kan handla om allt från arbetsmiljön, inredningen, inriktningsförändringar, att hitta sin unika ton, till stämningen mellan medarbetare och om hur man vill uppfattas utåt.

Var snäll och kontakta oss för mer info och pris vad det gäller ditt/ert speciella project.

 

Närvarande samtal, ”one-on-ones”

Peter Göransson, Lena Göransson och Korinne May erbjuder var och en för sig möjligheten till enskilda samtal, med fokus på deras personliga specialområden.

Peter Göransson» – Certifierad coach

 • Erbjuder personlig coaching

Lena Göransson» – Gracfull Living Diplomerad

 • Hitta vägen till ett mer ”gracefullt” liv med fokus på kärleken
 • Hitta mer inspiration som företagare

Korinne May» – endast på engelska

 • Finding your True Self- Become the Guardian of your Inner World
 • Spiritual Nomad- Find your Truth one step at a time
 • Navigate to your personal Top of the world

Du kan boka närvarande samtal, coachning, i Tofvehult, där vi kan slå oss ner för ett privat samtal i den varma och omhändertagande miljön här hos oss. Det kommer att finnas kaffe, te och mineralvatten och vid behov en värmande brasa för att rama in samtalen. Samtalen kostar 700:- för en timme.

Hör gärna av er för att stämma av tillgänglighet eller om ni är nyfikna på att få veta mer

Just nu

Kolla vad som är på gång här hos oss, A Way of Life-Tofvehult, månad för månad. Kalendar

Förutom våra egna retreater, seminarier, work shops och ett antal dag och kvällsaktiviteter, så arrangerar vi även Retreater, utbildningar och seminarier ledda av andra.

Individuella samtal Individual One-on-One , coachningar, är möjliga att boka med alla i vårt team our team , se mer under Om Oss

Lena och Korinne erbjuder även konsultationer vad det gäller Inrednings Design och använder då principerna i ”graceful Living” Living a Graceful Life samt sina samlade erfarenheter inom inredning.  A Way of Life- Tofvehult fungerar alldeles utmärkt som ett showroom för våra ideer och tankar inom detta område.

Peter, Arbetslivsglädje, erbjuder föreläsningar och seminarier inom ”ditt personliga varumärke”, arbetsglädje och värdskap.

Alla tre tillsammans utgör ett erfarenhets- och yrkesmässigt dynamiskt ”bollplank”. Vår värdegrund

Vi hoppas få glädjen av att se er här snart!

 

 

 

Dags Aktivitetar

Här hos oss försöker vi dela med oss av de många olika lager av vårt ”A Way of Life-Tofvehult” som du kan komma att uppleva och ta del av, genom ett antal olika dagaktiviteter.

Kolla in vår KALENDER för att se om något av det vi har att erbjuda tilltalar dig vad det gäller att ha kul, ditt behov av att utvecklas eller din önskan om att få slappna av och uppleva lugn och harmoni.

 • Seminarier
 • Workshops
 • Promenader, vandringar
 • Samlingar
 • Utbildningar
 • Samtal

 

 

 

Kvälls Aktiviteter

Precis som med våra dagsaktiviteter här hos oss, så försöker vi dela med oss av så mycket vi kan av de många olika lagren av vårt ”A Way of Life-Tofvehult) genom ett antal olika kvällsaktiviteter.

Kolla in vår KALENDER för att se om någon eller några av våra planerade aktiviteter tilltalar din önskan om att ha roligt, ditt behov av utveckling eller din önskan om att få slappna av i lugn och harmoni.

 • Eld cirklar
 • Nattvandringar
 • Cermoniella samlingar
 • Sharing Circles
 • Frigörande dans

 

 

 

Pay It Forward

En del av våra A Way Of Life principer är vårt PAY IT FORWARD program. Kontakta oss gärna för mer information om du är nyfiken på något av det som står här nedan;

 • Frivilligarbete
 • Praktikarbete
 • Woofing (se länk)
 • Möjligheten att få ett ”inkomstbaserat” stipendie till någon av våra retreater
 • Byt din tid mot att få en plats på någon av våra retreater

Möjligheten att få tillgång till vår vackra lägenhet för en veckas vistelse, antingen som tidigare student hos ”school of Graceful Living” eller som en skrivarvecka.

 

 

Hör gärna av er om ni är mer nyfikna på våra tankar. »

 

 

 

 

Speciella Erbjudanden

Speciella Erbjudanden

Här kommer ni att kunna ta del av framtida erbjudanden. Håll ögonen öppna! 🙂

 

Hör gärna av er om ni är mer nyfikna på våra tankar.»

Semester

Från tidig vår till sen höst finns möjligheten att spendera ledigheten här hos oss i någon av våra ombonade boendealternativ. Våra små stugor Glädjen, Lyckan eller Längtan rymmer två vuxna och två barn. Vår större stuga Friheten, har sex bäddplatser.

Dessutom går det att boka den rymliga lägenheten med två sovrum där man kan sova sex personer.

Mer information till höger >>

Lär mer om våra boenden på BOOKING.COM

 

 

 

 


Excellent
Rated By guests
8.9

Tofvehult
A Way of
Life

HotelsCombined

9.2 FOR WEB

Små Familjestugor

 

Stugorna Glädjen, Lyckan och Längtan

Dela din tröskel med rävar, rådjur och mer än 40 olika arter av fåglar i en av våra idylliska stugor, som vilar uppe på kullen, mittemellan sjöarna Toven och Ålsjön.

Varje stuga är kärleksfullt och hemtrevligt möblerad för att skapa en känsla av lugn och ro och är fullt utrustade med eget kökspentry, dusch och toalett. Stugorna rymmer två vuxna och två barn, som då sover i väggfasta loftsängar. Varje stuga har egen veranda under tak och är utrustade med egen grill.

Stuga Glädjen är handikappanpassad till viss del med breda, låga trösklar, ramp upp till verandan och löstagbar duschkant, men ligger på en höjd.

Alla våra stugor är rökfria. Vi tillåter inte husdjur. (Med vissa undantag, kontakta Lena för mer info).

För priser och tillgänglighet, gå till BOOKING.COM

Större Familjestuga

Placerad på kullens krön, mittemellan sjöarna Ålsjön och Toven, så är Friheten vår största stuga med separat sovrum, två luftiga sovloft och en bekväm bäddsoffa i storstugan. Man kan bo sex personer i den här stugan. Kärleksfullt inredd som ett litet hem med lugn och ro i tanke, så är den fullutrustad med ett kökspentry, toalett och duschrum.

Friheten har också en balkong under tak, en liten terrass och en större sittgrupp utomhus med plats för sex personer samt grillutrustning.

Stugan är rökfri. Vi tillåter inte husdjur. (Med några undantag, kontakta Lena för mer info).

För priser och tillgänglighet, gå till  BOOKING.COM


Lägenheten

 

Den imponerande huvudbyggnaden med sina tjocka väggar byggdes 1865 och innehåller en vackert inredd lägenhet med två rymliga sovrum med möjligheten för sex personer att sova. De gamla kakelugnarna ger rummen extra atmosfär. Lägenheten har en egen ingång, badrum, matrum och stort kök samt tillgång till en härlig balkong. Varför inte inta frukosten utomhus på balkongen, medan ni njuter av soluppgången över sjön Toven…  Det finns en grillplats för lägenhetens gäster i paviljongen ute i den lummiga trädgården.

Ni har tillgång till fri WiFi. Alla lokaler samt boenden är rökfria. Vi tillåter inte husdjur, med några undantag. Kontakta Lena för mer info.

 

För priser och tillgänglighet, gå till  BOOKING.COM


Skyddsrummen

 

På vår önskelista för framtiden finns renoveringen av våra spännande skyddsrum. De erbjuder en unik miljö med sina stora granitblocksväggar och rundade tak. Kanske kommer de att användas för övernattning eller varför inte ett framtida ”jordnära” spa, eller både och… vem vet?

 

 

Vår gästbok

Ta gärna del av några uttdrag ur våra gästböcker. Läsning som gör oss ödmjukt stolta!

”Vi önskar att vi hade bokat fler nätter…” är en av de vanligaste kommentarerna från våra gäster. Vi hoppas att det kan uppmuntra till att boka till ”den där extra natten” 😉

 

 

Kalender 2017

 

Välkomna till vår aktivitetskalender!

Vi har planerat våra första dags- och kvällsaktiviteter samt veckoslutsretreater för hösten 2016 och våren 2017.

Var snäll att kontakta oss för mer information, reservationer eller bokningar som rör våra aktiviteter.

För mer information vad det gäller vårt boende, tillgänglighet, priser och för att boka kolla in oss på booking.com

 

 

 

January 2018
Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sunday
1 January, 2018 2 January, 2018 3 January, 2018 4 January, 2018 5 January, 2018 6 January, 2018 7 January, 2018
8 January, 2018 9 January, 2018 10 January, 2018 11 January, 2018 12 January, 2018 13 January, 2018 14 January, 2018
15 January, 2018 16 January, 2018 17 January, 2018 18 January, 2018 19 January, 2018 20 January, 2018 21 January, 2018
22 January, 2018 23 January, 2018 24 January, 2018 25 January, 2018 26 January, 2018 27 January, 2018 28 January, 2018
29 January, 2018 30 January, 2018 31 January, 2018 1 February, 2018 2 February, 2018 3 February, 2018 4 February, 2018

Instagram

@awayoflifetofvehult

@lenaitofvehult

Säsonger i Tofvehult

 

Våra omgivningar

 

Våra djur

Våra promenader

Våra aktiviteter

Kontakt

IMG_1713

A Way of Life Tofvehult

ADDRESS               Tovehult 3, 593 74 Gunnebo, Sweden

WEBSITE                www.awayoflife.se

EMAIL                     lenaitofvehult@gmail.com

INSTAGRAM         @awayoflifetofvehult  & @tofvehultawayoflife

Lena Göransson    +46 (0)70 292 63 51

Korinne May          +46 (0)76 840 79 84 only English or Dutch

Peter Göransson     peter@tofvehult.se

 

Tillbaka till välkommen sidan

Vägbeskrivning

Ni hittar enklast till oss från Gunnebo som ligger 2,5 mil söder om Västervik.
Från Gunnebo. Kör mot Västrum, 9 kilometer. Sväng av vid skylt på höger sida med texten Tovehult.

Klicka här för karta.

MAP

Booking Info

 

kontakta oss »

Ni kan enkelt boka er semestervistelse genom Kolla in oss på booking.com